Guru saya karangan

guru saya karangan Guru merupakan insan yang mulia oleh itu, kita mestilah menghormati dan menghargai mereka selain itu, guru-guru juga seperti ibubapa kita yang mendidik kita dan menyayangi kita bagai menatang minyak yang penuh guru yang saya paling kagumi ialah puan norida beliau mengajar saya bahasa melayu dan sains.

Cikgu zabri merupakan guru kelas tahun 6 amanah dan juga mengajar di tahun 5 dedikasi cikgu zabri begitu disenangi oleh guru-guru dan murid-murid yang lain hal ini kerana sikapnya yang penyayang, mudah mesra dan baik hati.

guru saya karangan Guru merupakan insan yang mulia oleh itu, kita mestilah menghormati dan menghargai mereka selain itu, guru-guru juga seperti ibubapa kita yang mendidik kita dan menyayangi kita bagai menatang minyak yang penuh guru yang saya paling kagumi ialah puan norida beliau mengajar saya bahasa melayu dan sains.

Saya akan mengajar murid saya cara menulis karangan yang baik selain itu, saya akan memastikan murid saya selalu membaca supaya dapat menambah kemahiran mengarangnya sekirannya saya seorang guru, saya akan melakukan tugas yang dengan bertanggungjawab dan penuh kasih sayang. Salah seorang guru yang saya kagumi ialah cikgu alias dia merupakan guru mengajar pelajaran matematik dia berumur empat puluh lapan tahun dan telah mengajar saya sejak saya dalam darjah tiga. Contoh karangan sambutan hari guru pada 16 mei yang lalu, sekolah saya iaitu sekolah kebangsaan ulu yong, kapit telah mengadakan majlis sambutan hari guru peringkat sekolah dengan meriah sekali majlis telah diadakan di dewan sekolah.

Gikgu wong selalu menasihati kami supaya rajin belajar beliau akan menegur kami apabila kami melakukan kesalahan beliau seorang guru yang tidak berat sebelah. Semua orang mempunyai guru guru merupakan ibu bapa kedua bagi kita saya mempunyai seorang guru yang saya sayangi nama guru berkenaan ialah cikgu zuhdi bin ariffin beliau mengajar di sekolah kebangsaan renek, jerteh, terengganu. Guru yang saya sayangi guru merupakan insan yang paling penting dalam mencorakkan hidup seseorang pelajar tanpa bimbingan dan didikan guru pastinya saya dan rakan-rakan saya tidak akan dapat menikmati kehidupan yang cerah pada masa depan sebanyak tiga puluh orang guru yang mengajar di sekolah saya.

Saya berasa amat bertuah mendapat seorang guru seperti puan nawal saya juga bercita-cita mahu menjadi seperti beliau apabila dewasa nanti saya akan membalas jasa-jasa beliau dengan belajar rajin-rajin dan menghormati beliau walaupun beliau sudah tidak mengajar saya lagi.

Guru, hadir mereka menjadi pemimpin, senyum tawa mereka menjadi penawar, marah dan bengis mereka menjadi bekalan rinduilah guru yang pernah mendidik kita, dan saya berazam untuk terus menghormati guru saya seadanya.

Guru saya karangan

Baiklah, sempena hari guru, cuba adik2 buat karangan bertajuk guru saya nanti kita akan bersama2 membincangkannya sehinggalah ia menjadi satu karangan yg baik nanti kita akan bersama2 membincangkannya sehinggalah ia menjadi satu karangan yg baik.

guru saya karangan Guru merupakan insan yang mulia oleh itu, kita mestilah menghormati dan menghargai mereka selain itu, guru-guru juga seperti ibubapa kita yang mendidik kita dan menyayangi kita bagai menatang minyak yang penuh guru yang saya paling kagumi ialah puan norida beliau mengajar saya bahasa melayu dan sains. guru saya karangan Guru merupakan insan yang mulia oleh itu, kita mestilah menghormati dan menghargai mereka selain itu, guru-guru juga seperti ibubapa kita yang mendidik kita dan menyayangi kita bagai menatang minyak yang penuh guru yang saya paling kagumi ialah puan norida beliau mengajar saya bahasa melayu dan sains.
Guru saya karangan
Rated 5/5 based on 50 review
Download